Snart öppnar Sturehofs nya storsatsning

Vi har tidigare berättat om Sturehofs nya avtal med Aberdeen på 1 750 kvadratmeter i korsningen Sturegatan-Humlegårdsgatan. Nu vi vet fler detaljer kring konceptet.

Taverna Brillo är namnet på Pg Nilsson och kompanis (har sedan tidigare Sturehof, Riche och Teatergrillen) nya restaurang. Konceptet kommer att påminna om systerkrogarna, men med några väsentliga skillnader. Den här gången kommer inspirationen till maten från det italienska köket. Dessutom kommer ett antal butiker att finnas representerade. Här kommer man att kunna köpa blommor, glass, pizza, bröd, charkuterier, färdiglagad mat, delikatesser och mycket mer. Inredningen designas av Jonas Bohlin, och får vi gissa själva så blir det mycket stenmaterial inblandat. Planlösningen kommer att påminna om systerkrogarna med en stor matsal omgiven av ett antal barer, och atmosfären blir förmodligen minst lika stimmig Sturehof.

Taverna Brillo öppnar den 7 december. Dessutom öppnar bland annat Morris, Eton och Crockett & Jones butiker i grannlokalerna.