Jessica Frej. Pressbild. Jessica Frej. Pressbild.

Sthlm Food & Wine krokar arm med bakfestival

Den 11–13 november går mat- och dryckesmässan Sthlm Food & Wine av stapeln på Stockholmsmässan. Nytt för i år är att Bak- och Chokladfestivalen också är en del av mässan. Under tre dagar kan besökarna provsmaka mat och dryck samt lyssna till samtal på scen mellan några av landets främsta profiler inom mat, dryck och bakning.

I år kan man ta del av hela kostcirkeln när mat- och dryckesmässan Sthlm Food & Wine slår ihop sig med Bak- och Chokladfestivalen. På matfestivalen kommer besökarna att få stenkoll på de senaste trenderna inom mat och dryck samt inspireras av några av landets främsta mat- och dryckesprofiler. Gästar scenen gör bland andra Zeina Mourtada, Filip Poon, Khadija Mohamud och Adam Thulin.

I dryckesväg kan man bland annat boka in sig på vin- och champagneprovningar och gå på föreläsningar.

– Det finns ett brett utbud av vinproducenter på mässan och i år har vi dessutom utställare från länder som inte är traditionella vinländer. Vi välkomnar utställare från bland annat Serbien, Kroatien, Moldavien och Georgien till mässan i år, säger Åsa Bard Talborn, operativ projektledare för Sthlm Food & Wine i ett pressmeddelande.

På Bak- och Chokladfestivalen händer det också grejer när några av Sveriges mest folkkära profiler inom bakning och choklad delar med sig av sina kunskaper. Medverkar gör bland andra Johan Sörberg, Jessica Frej och Camilla Hamid. Dessutom koras vinnarna i de prestigefyllda tävlingarna Årets Konditor 2022, Pralin-SM, SM i Ekogröt och Mack-SM.

Information
Visa på karta