Stjärnkock tolkar snabbmat på Söder

Den 3-6 oktober återvänder matfestivalen TUGG till Teatern i Skanstull. Då kan man bland annat testa Mathias Dahlgrens personliga tolkningar av tre snabbmatsfavoriter på Södermalm.

Det är med pop-up-restaurangen "Södermalm by Mathias Dahlgren" som den prisbelönta krögaren gästar festivalen TUGG, som nu hålls för andra året i rad. Menyn kommer att bestå av Mathias Dahlgrens egna tolkningar av Amida Kolgrill, Nystekt Strömming och Thongwiset, och själv beskriver han den som "en hyllning till Söders snabbmatspärlor".

– Södermalm erbjuder fantastisk fastfood och i arbetet med menyn har jag tolkat några av mina personliga favoriter. Rätterna jag skapat fångar essensen av originalen men ger restaurangbesökarna nya upplevelser i form av råvaror, texturer och smakkombinationer, säger Mathias Dahlgren i ett pressmeddelande.

Teatern blivit känt för sina populära snabbmatsställen som drivs av framstående kockar, såsom duon bakom Adam/Albin. Med Södermalm by Mathias Dahlgren är tanken att vända på konceptet och låta en stjärnkock inspireras av klassisk snabbmat. Utöver detta kommer festivalbesökare även kunna ta del av mat- och dryckesprovningar, workshops och en exklusiv avsmakningsmeny med rätter från samtliga restauranger i Teatern.