Stjärnkrögare höjer pulsen på Villa Dagmar

I helgen smygöppnade boutiquehotellet Villa Dagmar nya restaurangen Salon tillsammans med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson. Här ska gästerna få en internationell social dining-upplevelse med högt i tak.

Det är Villa Dagmars tidigare restaurang och orangerie som nu har förvandlats till Salon, en pulserande plats för social dining.

– Salon ska vara en spännande och sensuell upplevelse som utmanar både smak och sinne. Här är det högt i tak och personligt. Samma passion som tidigare läggs ned på gästens gastronomiska upplevelse, men i ett mer pulserande och högre tempo än tidigare, berättar Niclas Jönsson i ett pressmeddelande.

Utöver à la carte servas en sju- och femrättersmeny som varierar beroende på krögarnas tycke och smak samt säsong.

– Salons meny kommer alltid att vara levande, aldrig statisk. Känslan varierar efter sällskapen i rummet och ingen Salon-upplevelse ska vara den andra lik. Precis som när man kommer hem till någon, då maten tillagas med kärlek och det är alltid något nytt som serveras, tillägger Daniel Höglander.

“Precis som en privat villa”
Förra hösten öppnade vinbaren Dagges på boutiquehotellet, och även trädgården har fått ett uppdaterat koncept.

 – Villa Dagmar är precis som en privat villa där man ska kunna känna sig som hemma. Därför har vi skapat rum med individuella identiteter för olika stunder och sinnesstämningar, säger Pauline Cappelen, kreativ chef Villa Dagmar och Hotel Diplomat.

Salon har öppet onsdagar till lördagar från klockan 17.