Stjärnkocken Marcus Samuelsson bjuder på pop up-middag

Den 13 juni får mat- och cocktailbaren Tap Room på Kungsholmen besök av Göteborgskrogen Norda. Då bjuder nämligen stjärnkocken Marcus Samuelsson in till pop up-middag med innovativ och hållbar matlagning i kombination med high end-cocktails.

I baren runt det öppna köket serveras en tiorättersmeny tillsammans med hantverkscocktails med fokus på hållbarhet, ekologiskt och närproducerat. Gästerna kommer bland annat att bjudas på rätter skapade av ”världens mest hållbara fisk”, kryddor från Nordas egna takodlingar och primörer från gårdar i Stockholms närområde, samt cocktails skapade med Zero Waste-filosofi.

- Våra gäster ska alltid kunna göra medvetna och klimatsmarta val från våra menyer. Under detta gästspel hoppas vi inspirera genom att du får träffa våra kockar och bartenders för att se och prata om hur maten skapas och hur man kan ta tillvara på allt – samtidigt som jag lovar att du kommer få en smakupplevelse med riktig wow-effekt, säger kvällens värd Marcus Samuelsson.

Patrik Fredriksson, prisbelönt chefskonditor på Norda och Clarion Hotel Post i Göteborg, står för det söta på menyn. Med sig har han kollegan och barchefen Dosa Ivanov, vinnare i World Cocktail Championships 2015.

Pop up-middagen äger rum samtidigt som den stora EAT-konferensen i Stockholm där världsledande profiler samlas för att sätta fokus på mat ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv.

Tid: 17.30-23 (sista sittning kl 21)
Hur: Totalt bokningsbara platser 48 platser runt baren och det öppna köket
Meny: Tiorättersmeny tillsammans med cocktails
Pris: Mat 800 kr, dryckespaket 650 kr (alkoholfritt 350 kr)
Mer information: Tap Room