Stjärnkocken Sayan Isaksson öppnar ny krog på Berns

Krögaren Sayan Isaksson har varit en del av Stureplansgruppen sedan i februari 2019 och det har spekulerats i vilket projekt han ska ta sig an härnäst. Nu är det avslöjat att han ska öppna en helt ny restaurang på Berns, i samma lokaler som Berns Asiatiska huserar i för tillfället.

Planen är att den nya restaurangen på Berns ska öppna i början av 2020 under namnet ISAAN' och att inriktningen ska ha utgångspunkt i den thailändska provinsen som heter just Isaan, där Sayan själv har sina rötter. Matlagningen ska utgå från en kolgrill, som ska stå placerad centralt i den klassiska matsalen, med sittplatser runtom.

– Jag har en tydlig ambition med Berns och det är att skapa en riktigt kvalitativ thaikrog. Det ska vara livfullt och välkomnande i kombination med vällagad och smakrik mat. Det här är verkligen något jag ser fram emot att få presentera, säger Sayan Isaksson.

Sayan Isaksson är en OS-belönad kock och stjärnkrögare. Han har under sin karriär komponerat förrätten och huvudrätten till Nobelmiddagen, både 2015 och 2016. Han har även drivit flera framgångsrika krogar i Stockholm, varav två uppnått Michelinstjärnor. Utöver detta har han även tillsammans med det svenska kocklandslaget vunnit två guldmedaljer.

– Sayan är en av de främsta krögarna vi har i Sverige så när vi bestämde oss för att förändra Berns Asiatiska var det självklart att samtalet skulle gå till honom. Med Sayan i köket kommer vi att lyfta klassiska Berns till nya nivåer, säger Vimal Kovac, VD Stureplansgruppen.

Sayans tidigare restauranger:
Grundade Esperanto 2005 – Guide Michelin 2007
Grundade Råkultur 2009
Grundade Shibumi 2014
Grundade Imouto 2015 – Guide Michelin 2017