Stockholm Burlesque Festival intar Södra Teatern och Nalen

Queervänliga och normbrytande Stockholm Burlesque Festival har växt till ett av världens största burleskevents. Helgen den 10-11 oktober arrangeras den för fjärde gången på Södra Teatern och Nalen.

Bakom festivalen står burleskstjärnan Fräulein Frauke och konstnären/fotografen John-Paul Bichard som tillsammans driver kabaréklubben Fräulein Frauke Presents. I år har de bjudit in 50 artister från flera discipliner och 13 olika länder i en mix av allt från "boylesque" (män som utövar burlesk) till cirkus, drag och humor.

Under helgen ordnas bland annat röda mattan-event, fotoutställning, livemusik och "Octbooberfest", en insamlingsgala på Nalen till förmån för Rosa Bandet och Bröstcancerfonden med tävling i burlesksporten Tasseltwirl. Komplett glitter, glamour, humor, skönhet, politik och vansinne står på programmet.

- Burlesk är en konstform som fler och fler "upptäcker" och scenen växer och utvecklas. Det som är så spännande med burlesken är blandningen mellan politik, performancekonst, "sexighet" och överdriven glamour, säger Fräulein Frauke.

Headlines är performancekonstnären Tigger samt burleskdrottningen Sydni Deveroux, båda från New York. Festivalen hålls på Södra Teatern fredagen den 10 oktober och på Nalen lördagen den 11 oktober.

Datum: 10-11 okt

Tid: Fre kl 19-01, lör kl 20-02 (showen börjar kl 21 båda kvällarna)

Pris: 275 kr, 325 kr i dörren

Plats: Södra Teatern och Nalen

Foto: John-Paul Bichard