Stockholm får ny fiskrestaurang mitt i city

Fredagen den 8 mars öppnar restaurangen Stockholm Fisk upp dörrarna på Vasagatan i Stockholm. Detta är en helt ny restaurang som bevarat sitt välkända namn, men gjort en total renovering och modernisering av lokalen såväl som menyn. Restaurangen ligger i anslutning Radisson Blu Royal Viking Hotel och dess stora loungebar.

Stockholm Fisk har funnits på Vasagatan 1 i centrala Stockholm sedan 1997. Nu har man skapat en ny restaurang med nytt kök, ny planlösning och ny interiör. Bakom satsningen står Melanders Group som bland annat driver de klassiska restaurangerna Wedholms Fisk, Konstnärsbaren och Wärdshuset Ulla Winbladh.

– Hela området runt Vasagatan håller på att förändras och utvecklas. Vår storsatsning på en ny och modern fiskrestaurang, mitt i city, känns helt rätt i tiden. Målet med Stockholm Fisk är att skapa en mötesplats för både stockholmare och besökare oavsett dag på året och tid på dygnet, säger Stefan Söderman, VD för Melanders Group.

 

På Stockholm Fisk serveras moderna och klassiska fiskrätter, skaldjursplatåer, ostron, kaviar, grillad fisk och skaldjur i säsong. Vinlistan är bred med flera alternativ på glas, givetvis med extra fokus på vita viner och champagne. Restaurangen rymmer 190 sittplatser samt ett chambre separée för upp till 14 personer. I cocktailbaren (som riktar in sig på både hantverksgin och alkoholfria drinkar) får man plats över hundra personer, och där kan man börja så tidigt som klockan 10 på morgonen om man vill arrangera ett evenemang.

Stockholm Fisk håller öppet hela 365 dagar om året fram till klockan 01, och är man på språng eller föredrar att ta med sig mat upp på hotellrummet så går det att få som take away.