Stockholm får japansk dinner club

I städer som London och Miami är det redan ett populärt koncept. Nu får Stockholm sin första japanska ”dinner club”, Kasai; en restaurang och klubb i ett. Kasai flyttar in i Hotelles gamla lokaler på Linnégatan och i köket ansvarar den japanske stjärnkrögaren Danny Elmaleh, bosatt i Los Angeles.
- Med Kasai hoppas jag att Stockholm ska få en ny japansk upplevelse, säger han.

Tanken med konceptet är att gästerna ska äta på de två övre våningarna i lokalen för att sedan fortsätta till nedervåningen, där det blir scen, lounge och bar fram till 02. Innergården har samtidigt förvandlats till japansk trädgård med växter och körsbärsträd.

Maten består av en japansk izakaya med moderna tolkningar av traditionella japanska rätter som helst delas. Här ryms såväl robata-bar, där maten grillas i upp till 1 000 grader, som sushibar. Danny Elmaleh, känd för de prisade koncepten Katsuya och Cleo, får även sällskap i köket av Benke P. Tantiyothinn som har handplockats från Råkultur.

Bakom restaurangen står Paulo fagundez, Jerry Forsberg och Felix Granander.

- Vi har under en längre tid känt at det fattats en dinner club i Stockholm där restaurang och klubb är ett med varandra. Runt om i världen är det ett väldigt populärt koncept, säger Paulo Fagundez.

Kasai öppnar den 6 september 2016.

Mer information: Kasai