Stockholms bästa semla ska koras – nominera din favorit

Stockholms bästa semla ska återigen utses. I år är tävlingen digital och du får vara med och både nominera och rösta. Nominera helt enkelt det ställe som säljer din favoritsemla. Själva röstningen drar igång den 1 februari.

Varje år anordnar Thatsup det största blindtestet av semlor i Stockholm, där en utvald jury testar sig igenom och betygsätter varje tävlande semla utifrån en rad olika kriterier. Till slut kan vinnaren titulera sig som skapare av Stockholms bästa semla. Trots rådande omständigheter har vi bestämt oss för att stans bästa semla ska utses även i år, men på ett lite annorlunda sätt, där du får vara med och nominera och rösta.

Vi kommer med hjälp av våra läsare att samla in nomineringar av de caféer, bagerier och konditorier som säljer deras favoritsemlor. Nomineringen kommer att vara öppen mellan den 14-31 januari och därefter kommer alla bidrag att samlas på en röstningssida.

Vi har alltså ingen utvald jury som betygsätter de nominerade semlorna i år, utan det blir ni läsare som avgör vilken semla som ni anser är Stockholms godaste. För att rösta på sin favorit behöver man vara, eller bli, medlem på Thatsup. Röstningen pågår mellan den 1-14 februari och resultatet presenteras den 15:e – dagen före fettisdagen!

Nominera stället där din favoritsemla säljs genom att mejla redaktionen@thatsup.se, kommentera denna artikel på Facebook eller skicka in din nominering via vår Instagram.

Vinnaren av årets semla 2020 var Bullar & Bröd Stenugnsbageri, tvåa kom Ett Bageri tätt följda av trean Haga Tårtcompani & Bageri.