Stockholms filmfestival tillbaka med digert program

Den 8-19 november visas filmpärlor från hela världen när den 28:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival går av stapeln runtom i stan. Årets program bjuder på 150 filmer.

Bland annat visas film med ikoner som Juliette Binoche och Kristin Scott Thomas, men också internationella Oscarsbidrag, guldkorn från olika delar av världen, filmer om mänskliga rättigheter, romantiska kärlekshistorier och andra ljusglimtar. Priset Stockholm Lifetime Achievement Award 2017 går till den Oscarsbelönade Hollywood-legenden Vanessa Redgrave, som finns på plats för att ta emot Bronshästen i samband med visningen av sin regidebut, Sea of Sorrow.

Höstens upplaga av Stockholms internationella filmfestival tillägnas den folkkäre skådespelaren Michael Nyqvist som gick bort tidigare i år.

- Det är drabbande när en skådespelare som Michael Nyqvist inte finns med oss längre. Vi är evigt tacksamma för det filmarv han lämnar efter sig, säger festivalchef Git Scheynius i ett pressmeddelande.

Biografer, mingel och mat
Festivalfilmerna visas på Skandia, Filmhuset, Saga, Grand, Klarabiografen (Kulturhuset), Victoria och Zita. Officiellt festivalhotell och medlemsbar är nyöppnade Hobo, och medlemmar får bland annat olika erbjudanden på The Plant, Falafelbaren, Sally Voltaire & Systrar och Food Matters.

Läs mer och se hela programmet här.