Stockholms Kulturfestival 2023 är igång – här är höjdpunkterna

I veckan går Kulturfestivalen av stapeln, som varje år i slutet av augusti. Även i år bjuder festivalen på ett fullspäckat och gratis program med konserter, dans, teater, mat och dryck. Vi har samlat höjdpunkterna.

Runt om i city kan man ägna sig åt kultur i alla former när Kulturfestivalen återigen går av stapeln. Festivalen pågår den 16-20 augusti och erbjuder program för alla åldrar.

Fredagen bjuder bland annat på standup från Kulturhuset Stadsteatern Husby och en spelning med nigerianska afrobeat-stjärnan Mr Eazi. På lördagen presenteras ett gediget program för barn, latinofestival med karnevalståg och livepodd med Moonica Mac. Dessutom blir det livemusik med Myra Granberg, Sannex, Popsicle, Rebecca & Fiona och Seinabo Sey. På söndagen avrundas festivalen med konsert av Kungliga Operan, streetparty på Gustav Adolfs torg och en konsert med Stor.

Man har också satsat stort på mat och dryck, med foodtrucks och stånd som serverar mat från världens alla hörn. Samtidigt som Kulturfestivalen pågår har nämligen mat- och dryckesfestivalen Norrbro marknad placerat sig på just Norrbro, där bland annat Stockholms Bränneri och Eden förser stockholmarna med mat och dryck, tillsammans med flera andra utställare.