Stockholms Skreifestival bjuder på efterlängtad delikatess

Efter premiärårets succé återvänder Stockholms Skreifestival den 15-25 februari, den här gången även med Melanders delikatessbutiker bland deltagarna.
- Intresset visade sig vara så stort att vi bestämde oss för att utvidga aktiviteterna, säger Melanders Nisse Molinder, en av hjärnorna bakom Skreifestivalen och för många känd från sitt deltagande i förra årets upplaga av TV4-succén ”Kockarnas kamp”.

Sju restauranger har fritt skapat två- och trerättersmenyer utifrån den norska fisken skrei, som fångas utanför den nordnorska kusten från januari till april. På Melanders Dalagatan kommer man exempelvis att servera skreislider, skreitartar och smörstekt skreirygg. I butikerna blir det även specialerbjudanden.

– Skrei är en fantastisk fin råvara som går att använda till mycket. Vi som jobbar på de olika restaurangerna har pratat ihop oss så vi inte serverar samma rätter under festivalen och nu när jag ser vad de andra erbjuder kan jag inte annat än konstatera att det kommer att bli hur gott som helst, säger Marcus Bremdahl, kökschef på Melanders Brasserie Dalagatan tillika coach för det Svenska Juniorkocklandslag.

Den tio dagar långa fiskfestivalen arrangeras av Stockholms Restauranger & Wärdshus och Melanders restauranger i samarbete med organisationen Norges Sjömatråd. Bortsett från Melanders Dalagatan deltar även Stockholm Fisk, Konstnärsbaren (KB), Melanders Täby, Sjöpaviljongen, Melanders Söderhallarna och Ulla Winbladh.

Menyerna kostar 350 respektive 425 kronor.

Läs mer och se alla menyer här

  • 15 feb - 25 feb Period
  • Visa alla

Visa på karta