Melanders Dalagatan

2,9
11 betyg
$$$
Fisk- och skaldjursaffär
Fiskrestaurang
Melanders
2,9
11 betyg

På Melanders några steg från Vasaparken kan man handla med sig fisk, skaldjur och delikatesser direkt från disken, äta lunch och middag eller mötas upp över ett glas i ostronbaren. Ett riktigt pit-stop för fisk- och skaldjursälskare.

Melanders öppnade sin första butik 1961 och finns idag på en rad olika adresser i Stockholm. Den gemensamma nämnaren är fokus på bra råvaror och gedigen kunskap; i butikerna kan man få tips om allt från fonder till hur man filear fisk. En av filialerna huserar på Dalagatan och erbjuder både butik och restaurang med fisk- och skaldjursfokus. Här kan man handla med sig allt från ostron till ostar, bröd och färdigrätter över disk eller slå sig ner för att äta i fransk brasseriemiljö. I hyllorna samsas även mängder av delikatesser.

På menyn hittas klassiska fiskrätter som fiskgryta, toast skagen och platå, men också köttbullar med typiska tillbehör. Till lunch serveras traditionella husmansrätter i stil med isterband, wallenbergare och blodpudding vid sidan om fisk, kött och vegetariskt alternativ. För den som är sugen på ett glas och en mindre matbit förvandlas delikatessdisken till skaldjurs- och ostronbar på kvällarna, och här arrangeras även AW på fredagar med nya events varje vecka.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,9
11
Google-logo
Google
4,3
438

Recensioner av Melanders

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

På Melanders Dalagatan har jag varit ett flertal gånger. Jag tycker personalen är jättetrevlig och maten god. Jag upplever att man får det man beställer, enkelt och gott. Fisk och skaldjursgrytan är god om man gillar tomat-baserade grytor, råbiffen jä...

Trevlig fisk/skaldjursrestaurang i Vasastan. Även stor delikatessdisk att handla från för take-away. Trevlig bar/AW på kvällarna. Uteservering på sommaren.

·

Uppdaterad recension: Vad där på lunch igår igen och tyckte det var bättre denna gång. Menyn är trevlig och bra, men det kostar ju om man vill ha de goda grejerna. Åt en moules som var goda, dock inget utöver det vanliga. Justerar upp betyget till en trea...

·

Lördagslunch igen. Melanders passar oss praktiskt och därför hamnar vi där ibland på helgerna. Det är barnvänligt och bra om man önskar vällagad husmanskost. Fiskgrytan idag var inte så god som den brukar och lite fattig på fisk. Skulle hellr...

Har varit på AW i baren. Asså, bokstavligen så sitter man i en fiskdeli. Kul för omväxlige men inte så mysigt för en AW. Jag rek i så fall att boka bord och äta deras dyra men goda mat

God och trevlig lunch.

Så trevligt! Vi hade verkligen trevligt och den personal som tog hand om oss var fantastisk! Hit kommer vi definitivt tillbaka.

Vilken mat - magiskt! Ostron, toast Skagen och helstekt rödtunga är en tung favorit. Fantastisk service och goda viner. Boka bord idag!

Deras nyårsmeny med en taffligt delad hälleflundra var en katastof!
Regnbågen till förrätt samt efterrätten var däremot mycket goda.

Personal med dålig dag. Kunde inte ens svara på vilka öppettider de hade utan pekade bara på en skylt. Denna gång hade jag (väluppfostrade) barn med mig. Har fått ett mycket bättre bemötande när jag varit hos er tidigare utan barn. Inte professi...

Har varit några gånger på Melanders och tyckt att service och mat varit bra. Sista gången jag var där var det tyvärr mycket tråkigt p.g.a. en mycket otrevlig servitris som, till att börja med, istället för att säga välkommen sa till os...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,9
11
Google-logo
Google
4,3
438

Representerar du Melanders Dalagatan?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Melanders Dalagatan?

På Melanders Dalagatan serveras bland annat:

  • Franskt
  • Fisk
  • Svenskt
  • Europeiskt
  • Skaldjur

Vad kostar det att äta på Melanders Dalagatan?

Melanders Dalagatan ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Kan man beställa take away från Melanders Dalagatan?

Ja, du kan beställa mat för avhämtning från Melanders. De erbjuder take away-alternativ så att du kan ta med maten hem eller till picknicken.

Har Melanders Dalagatan uteservering?

Ja, Melanders Dalagatan har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Serverar Melanders Dalagatan lunch?

Ja, Melanders har lunchserveringar.

Var ligger Melanders Dalagatan?

Melanders Dalagatan ligger på Dalagatan 9R, 113 24, Vasastan. I närheten ligger Vasaparken, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Odenplan (ca 500m).