Nu sjösätter Sturehof en ny tradition, “En hyllning till...”, där de varje år under några utvalda dagar hedrar en person som har gjort en betydande insats för svensk och/eller fransk gastronomi. Årets hyllning går till den gastronomiska pionjären och kallskänkan Karin Chädström.
Den 17–18 april går startskottet för den nya satsningen, som i år uppmärksammar Karin Chädström. Hon uppfann många välkända klassiker, såsom tigerbiff, Rhode Island-sås och glasmästarsill. Hon har en central plats i Sveriges gastronomiska arv och är en viktig del av svensk kallskänkskonst. Dessutom har hon arbetat sida vid sida i många restaurangkök med andra respekterade kockar, som Tore Wretman och Nils Emil Ahlin.
På menyn kommer både välbekanta och mindre kända rätter som sällan återfinns på svenska krogar att presenteras.
– Många av Karin Chädströms kreationer är än idag välanvända recept i det svenska köket. Och den maten vi serverar på Sturehof har verkligen en stark koppling till Karin Chädströms kokkonst. Med våra hyllningsdagar vill vi ta en aktiv roll i att bevara svensk matkultur och att inspirera våra gäster att lära sig mer om svensk mathistoria, säger Michael Larsson, köksmästare på Sturehof.