Foto: Svenska Brasserier/pressbild Foto: Svenska Brasserier/pressbild

Sturehof lanserar ny tradition – hyllar gastronomiska pionjärer

Nu sjösätter Sturehof en ny tradition, “En hyllning till...”, där de varje år under några utvalda dagar hedrar en person som har gjort en betydande insats för svensk och/eller fransk gastronomi. Årets hyllning går till den gastronomiska pionjären och kallskänkan Karin Chädström.

Den 17–18 april går startskottet för den nya satsningen, som i år uppmärksammar Karin Chädström. Hon uppfann många välkända klassiker, såsom tigerbiff, Rhode Island-sås och glasmästarsill. Hon har en central plats i Sveriges gastronomiska arv och är en viktig del av svensk kallskänkskonst. Dessutom har hon arbetat sida vid sida i många restaurangkök med andra respekterade kockar, som Tore Wretman och Nils Emil Ahlin.

På menyn kommer både välbekanta och mindre kända rätter som sällan återfinns på svenska krogar att presenteras.

– Många av Karin Chädströms kreationer är än idag välanvända recept i det svenska köket. Och den maten vi serverar på Sturehof har verkligen en stark koppling till Karin Chädströms kokkonst. Med våra hyllningsdagar vill vi ta en aktiv roll i att bevara svensk matkultur och att inspirera våra gäster att lära sig mer om svensk mathistoria, säger Michael Larsson, köksmästare på Sturehof.

Information
Visa på karta
  • Datum
    17 apr. och 18 apr.