Sturehof öppnar i nya lokaler – två våningar och ny matbar

Efter sex år har det blivit dags för Sturehof att flytta tillbaka in på Stureplan 2, där det ursprungligen låg redan 1887. Nya Sturehof har plats för cirka 400 sittande gäster fördelat på två våningsplan, en uppdaterad matmarknad med ny matbar, flera privata matsalar samt två uteserveringar, varav en är belägen på innergården en trappa upp.

Den 17 april slår dörrarna till Sturehofs nya lokaler på Stureplan 2 upp. Restaurangens historia sträcker sig hela 136 år tillbaka i tiden och de senaste sex åren har det pågått ombyggnationer som beräknas att vara helt klara under 2026.

– Att förvalta en kulturellt historisk del av Stockholm är ett otroligt privilegium, men också ett ansvar. Med den nya öppningen vill jag säkerställa Sturehofs arv som den självklara mötesplatsen för kultur och glädje i Stockholm, i minst 100 år till, säger PG Nilsson, grundare av Sturehof och koncernen Svenska Brasserier.

Sturehof matmarknad, den egna matbutiken, får i de nya lokalerna en egen matbar. Hit kan man komma för att smaka sig genom rätter som är baserade på råvaror från diskarna, och som tillagas framför en. Givetvis med ett glas vin i handen, för den som önskar det.

Stiger in i litteraturens värld

Salongerna på Sturehofs övervåning blir en del av restaurangen, men kommer även att vara möjliga att boka för privata sällskap. Här har restaurangen tagit tillvara på sin mångåriga koppling till musik och konst genom att nu stiga in i litteraturens värld. Detta har man gjort genom att inreda med bokhyllor som löper längs väggarna, där såväl kokböcker som litterära klassiker och nyheter finns representerade.

Foto: Pressbild

PG Nilsson har drivit Sturehof sedan 1995 och Angelica Lindberg är restaurangchef sedan två år tillbaka.
– Jag har förmånen att stå nära PG i hans vision om Sturehof och jag känner mig väldigt trygg och stolt över allt vi har gjort hittills. Innehållet i det nya Sturehof är väldigt viktigt för mig – tillsammans med vår otroliga personal ska vi säkerställa att Sturehof bibehåller sin karaktär och samtidigt fortsätter utvecklas med samtiden, säger Angelica Lindberg.

Nya Sturehof öppnar den 17 april klockan 11.30.