Surströmming och kräftskiva på Tennstopet

Surströmming och kräftskiva på Tennstopet

Johanna Lagerkranser, Skribent SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Skribent SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Under augusti månad bjuder Tennstopet på ett par riktiga klassiker. Från och med den 8 augusti serveras svenska kräftor, och för den som vill ha hela upplevelsen blir det en tre dagar lång kräftskiva den 24-26 augusti. För 45:e året i rad arrangeras även traditionsenlig surströmmingsskiva med lunch och middag den 17 augusti. Surströmmingen serveras tillsammans med klassiska tillbehör och Tennstopets egen snaps.

- Det är väldigt roligt och ärofyllt för oss på Tennstopet att få hålla den här traditionen vid liv. Vi har sedan länge fyllt upp två middagssittningar med 620 personer vilket är fantastiskt, säger Tennstopets Köksmästare, Micke Schedin, om surströmmingsskivan.

Mer information: Tennstopet

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.