Sushi Rebellion – en rebellisk sushiupplevelse för alla sinnen

Sushi Rebellions ägare och kökschef Pepi Anevski är certifierad Sushi Head Chef av World Sushi Skill Institute. År 2013 kammade han dessutom hem den prestigefulla titeln Sushi World Champion, och året därpå korades han till Japans mest kreativa sushikock. Med Sushi Rebellion vill Pepi ge sina gäster en unik kulinarisk upplevelse för alla sinnen, som knyter samman dåtid, nutid, tradition och innovation – allt med en rebellisk twist.

Sushi Rebellion vill leverera en helhetsupplevelse för alla sinnen. På menyn finns inte bara traditionell sushi av högsta kvalitet utan även gurkan, yaki, nigiri, urimaki och streetfood-rätter. Allt serveras på specialdesignad, handgjord keramik och väggarna är dekorerade med graffitimålningar som utgör en spännande kontrast till de autentiska saké-tunnorna från Japan som hänger i baren.

– Vi är stolta över att vi gör saker på vårt sätt och drivs av en livslust och passion för hantverket och en gästupplevelse som levererar på alla plan, säger Tomas Moranson, partner på Sushi Rebellion.

Tradition möter innovation i en rebellisk twist
Ägaren och kökschefen Pepi är utbildad av den välrenommerade sushimästaren Mr Masayoshi i Japan, där han lärt sig tekniken från grunden. Med utgångspunkt i sin stora respekt för traditionen har han och kockarna på Sushi Rebellion skapat rätter med en innovativ, rebellisk twist i form av nya smaker och oväntade kombinationer. Menyn är framtagen så att man med fördel kan beställa över gränserna och kombinera både sushi och streetfood.

– Missa inte våra Yaki Onigiri (friterade risbollar med olika toppings) och rullarna med sotad pilgrimsmussla från sushimenyn. Bland streetfood-rätterna rekommenderas våra Popcorn Shrimp eller Pork Buns, tipsar Tomas Moranson.

Pepi Anevski

Sushi Rebellion finns idag på Gärdet, i Täby Centrum och i Malmö, men redan i början av nästa år planerar man att öppna ytterligare restauranger i både Stockholm och Malmö. En av dem ska ligga vid Telefonplan och öppna under våren.