Sveriges bästa skinkmacka - och eget Skinköl!

I samband med att Scan lanserar rimmad julskinka av Svensk Rapsgris® inför julen 2013 inleds ett samarbete mellan Scan, Restaurang AG och Södra Maltfabriken. Resultatet: vår egen tolkning av den klassiska skinkmackan gjord på saftig skinka av Svensk Rapsgris®. Och som grädden på moset (eller senapen på skinkan?) en specialtillverkad öl att skölja ner den med.


Scans nyhet av Svensk Rapsgris® har blivit en stor succé. Grisarna föds upp på foder innehållande rapsolja vilket ger ett mer saftigt och smakrikt kött. Scan värnar om hantverket genom hela processen - från uppfödning och foder till färdig produkt - och Svensk Rapsgris® är ett tydligt bevis på detta.


- Vi är väldigt glada och stolta över kvaliteten på Svensk Rapsgris ® . Redan förra året lanserade vi en kokt julskinka och den blev direkt svensk mästare i CharkSM, säger Christina Wennebo produktchef för Scan.
- Nu ska vi utveckla fler produkter av Svensk Rapsgris ®, och till julen 2013 var rimmad julskinka av Svensk Rapsgris ® en självklarhet.


Som en del i samarbetet kommer en av Sveriges mest köttälskande krögare, Johan Jureskog på Restaurang AG i Stockholm att under november och december servera sin egen tolkning av en riktig svensk klassiker - julskinkmackan, givetvis gjord på Svensk Rapsgris® .
- Jag har alltid älskat julskinka, kanske allra helst på en skiva härligt knäckebröd med lite goda tillbehör, säger Johan Jureskog krögare på restaurang AG.
- Nu har jag chansen att komponera min egen drömskinkmacka vilket förstås ska bli väldigt roligt.


Vad rekommenderar då Johan att man ska dricka till Sveriges bästa skinkmacka? Svaret är givetvis en härlig källarsval öl. Som en del av samarbetet har därför Södra Maltfabriken, ett litet bryggeri drivet av ölnördar av första klass, tagit fram en unik batch lager som inte bara passar till julskinka utan helt enkelt tar den klassiska smaken till helt nya höjder.
- Vår ölfilosofi är att hantverksmässigt, mikrobryggt öl inte behöver vara så svårt, säger Niklas Hjelm på Södra Maltfabriken.


Sveriges bästa julskinkmacka med saftig skinka av Svensk Rapsgris® och tillhörande Skinköl kan avnjutas på Restaurang AG, Kronobergsgatan 37 i Stockholm mellan 21/11 och 21/12. Givetvis har vi även ett gott alkoholfritt alternativ för dig som önskar. Välkommen in!

Mer information: Restaurang AG