Sveriges första operaklubb öppnar i Stockholm

Söndagen den 5 november slår Hamburger Börs för första gångerna upp portarna till en helt ny operaklubb mitt i centrala Stockholm. Klubben går under namnet Club Callas och är den första nattklubben för operafantaster och nyfikna.

Anrika Hamburger Börs är sedan länge känt för sina många krogshower med både svenska och utländska stjärnor. Nu är det dags för Sveriges första operaklubb, Club Callas, att ta plats i huset. Namnet är en hyllning till operasopranen Maria Callas.

Nattklubben beskrivs passa såväl inbitna operaälskare som nyfikna nybörjare, med operakvällar med livemusik och dj-spelningar. Men det är inte bara etablerade operastjärnor som får höras – även gästerna har chansen att leva ut sina drömmar framför mikrofonen, tillsammans med sina operaidoler och andra musiker.

– Det här är ett hjärteprojekt som vi jobbat på länge och när jag kom i kontakt med operatenoren Kalle Leander så satte det fart på riktigt. Vi vill skapa en av Stockholms mest spännande och intressanta mötesplatser för alla, inte bara för de största operafantasterna, säger Gudrun Hauksdottir, projektledare för Club Callas på Hamburger Börs, i ett pressmeddelande.

Söndagen den 5 november klockan 20 är det premiär, därefter fortsätter klubben den första söndagen varje månad.