Sveriges första kattcafé öppnar i Vasastan

Den 16 februari öppnar landets första kattcafé upp i Valands gamla lokaler på Surbrunns­gatan 48. På Java Whiskers bor nio katter i en lokal som är perfekt anpassad för dem, med klösväggar och små gömmor.

Finns det något bättre än katter? Eller fika? Förmodligen inte. Det är därför ganska givet att det kan bli en ganska bra grej när dessa två delar slås ihop i ett och samma koncept. I mitten av februari öppnar Sveriges första kattcafé Java Whiskers upp, det skriver Vi i Vasastan. Här ska du som besökare kunna glida in på en kaffe, samtidigt som du kan betrakta caféets nio katter, som håller till bakom en stor glasvägg.

För katterna kommer inte att befinna sig ute i den faktiska cafédelen. Däremot är det fullt möjligt att boka in sig på kelstund, för den som vill, och det kan man göra via caféets hemsida. En timmes gos kostar 150 kronor per person och åldersgränsen är satt till 12 år, men barn i målsmans sällskap är välkomna på måndagar. Det kommer även att vara möjligt att köpa/adoptera en katt, då caféet samarbetar med Solgläntans katthem.

Den som nöjer sig med att betrakta katterna utifrån, kan göra det från trottoaren på Surbrunnsgatan.