Sydostasiatisk favvokrog fyller tre år

Det har gått tre år sedan Farang slog upp dörrarna för första gången och lockade med exotiska aromer. Farang bjuder in till en kulinarisk upptäcktsfärd till Sydostasien - närmare bestämt Thailand, Vietnam, Malaysia och Indonesien. Med sitt "share food"-koncept, sina läckra matupplevelser och sin snygga, minimalistiska inredning har denna ambitiösa restaurang blivit många stockholmares favorit.

Konceptet bygger på att mat ska vara roligt, berättar ägaren Kim Öhman. Kombinationen av mellanrätter och dryck bidrar till ett gemytligt helhetsintryck och ställets puls talar för sig själv. Dessa tre år har gått fort - Farang har hittat och etablerat sin plats på Stockholms krogkarta och fyller sin funktion med sin sydostasiatiska nisch.


Farang

– Framförallt är vi så otroligt tacksamma för våra gäster och stammisar, vi är så glada att de gillar det vi gör och vad Farang står för.

Att stället togs emot väl nästan omedelbart från start är de stolta över. Men minnet som lyser starkast är utnämnandet till Stockholms bästa restaurang i lyxkategorin 2015 i tävlingen Bäst i Stan (som arrangeras av Allt om Stockholm) som röstas fram av gästerna - det är trots allt den feedbacken som är viktigast.

Treårsdagen markerar ytterligare ett nytt och spännande kapitel för denna storkrog. I januari lanserades Farangs cateringtjänst, och även här står kvalitet och service i centrum - all mat lagas på plats i köket och kan anpassas efter tillfälle och grupp. I skrivande stund är bartendern Daniel Westman på väg till Trinidad för att representera Europa i finalen av Angostura Cocktail Challenge.

Men några expansionsplaner ligger ännu inte i pipeline - även om drömmarna finns. Farang kommer fortsätta utveckla sitt tidsenliga koncept och göra det Farang gör bäst - spännande smakupplevelser i en chic all-inclusive-förpackning.