Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Farang

4,1 • 26 recensioner
Farang

Glöm thailändsk snabbmat och typisk turistkänsla. I en gammal industrilokal på Tulegatan bjuder finska Farang på en modern smakresa till Sydostasien med ambitioner långt utöver det vanliga. Här väntar lyxiga smakfusioner och cocktails i sober miljö där de innovativa rätterna gärna delas.

Det är knappast varje dag som Stockholm stöter på ett sydostasiatiskt koncept likt Helsingfors-grundade Farang. På filialen i Vasastan presenteras moderna smakfusioner i en sober och rymlig industrilokal på 700 kvadrat där även cocktailbar får plats. Med erfarenhet av fine dining från lyxkrogar som Fat Duck i England och Per Se i New York bjuder grundarna på en kreativ smakresa till Thailand, Vietnam, Malaysia och Indonesien på samma gång. Missa inte heller stans kanske bästa Singapore Sling, eller en "Bloody Farang", och AW-häng efter 16.

I fokus för matlagningen står autentiska smaker som skvallrar om erfarenhet från sydostasiatisk matkultur. Ekologiska och närproducerade råvaror är vanliga i köket, och Asien-älskaren kan vänta sig en stor dos örter och grönsaker. Här får såväl vegetarianen som köttätaren och allergikern sitt med många laktos- och glutenfria rätter. Bordet fylls av flera olika aromatiska maträtter som är tänkta att delas. Välj någon av avsmakningsmenyerna eller sätt ihop en egen meny med snacks och större rätter för hela bordet. Här ryms bland annat snacks som krispiga chicken wings "five spice" och rätter som krispig gris med palmsockerkaramell.

Avsluta smakresan med något sött, som "'Noc Nha Dong Duong": sandkaka med myntaglass. Du lämnar garanterat restaurangen en sydostasiatisk erfarenhet rikare, oavsett om du kommer för lunch eller middag.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Farang är riktigt bra och levererar alltid i samtliga avseenden.

Enligt min mening så skulle jag säga att Farang är en av stockholms bästa restauranger pga av den fantastiska sydostasiatiska maten som verkligen sticker ut från stans restaurangutbud. Rekommenderar vid ett första besök äta någon utav dom 3 olika "... Visa hela »

Jag får en känsla av New York när jag kliver in på Farang. Varmt välkomnande och häftig lokal. Vi tog provsmakningmenyn vilket jag kan rekommendera. Bra tempo mellan rätterna och påläst personal som var duktiga på att rekommendera dryck, dock lit... Visa hela »

Wow! Stor lokal = hög ljudnivå och hög puls. Men gillar man det och fokuserar på maten blir det en mäktig upplevelse! Rekommenderar "krispig Skrei tampura", riktigt sjuk!

Första gången jag åt på Farang blev jag helt mindblown maten var helt fantastisk, något utöver det vanliga som man hittar i Stockholm. Riktigt snygg inredning, trevlig personal, det checkade verkligen alla boxar. Gång nummer två, inte alls imponerad tyvä... Visa hela »

Supernöjda! Många väldigt goda rätter. Den krispiga grisen var en succé!

Grym mat och fräsha toaletter!

Överskattat o trista smaker. Dålig autencitet och tråkiga fusionval. Ska aldrig gå hit mer o då blev jag ändå bjuden första ggn...

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Restaurangen ser verkligen trevligt, en bit mörk, men övergripande väl utformade med ett stort öppet kök. Personalen är uppmärksam och förklarade menyn väl (vi hade en vegan i partiet).
Nackdelen att upplevelsen är ljudnivå och obefintligt... Visa hela »

Både maten och drinkarna är magiska! Kan varmt rekommendera att dricka drinkar genom hela middagen.

Gissar att jag nu svär i kyrkan men jag håller inte med om hur bra detta ställe är (många lyfter Farang till skyarna). Kanske har jag haft för höga förväntningar?Missförstå mig inte, maten är bra och det är schyst att de har ambitio... Visa hela »

Allt smakade samma och servicen var inte alls bra.

Dock var hovmästaren fantastisk med sitt bemötande av kompensation!

Vill ge det ett nytt försök!

Bara provat baren, riktigt bra stämning och drinkar

Jag beklagar om jag måste anmäla avvikande uppfattning om detta inneställe, men jag har inte i mitt långa liv någonsin upplevt en sådan diskrepans mellan kvalitet och pris. Vi voro ett sällskap på 10 personer, som skulle fira min sons 30-årsdag och... Visa hela »

Maten var en mix av riktigt bra och spännande rätter med riktigt daliga, ogenomtänkta. Servicen var under all kritik fick varken pafyllning av vatten eller erbjudande om mer att dricka (at middagen utan varken vin, drinkar och vatten). Har en trend-hype som inte lever upp till sitt na... Visa hela »

Rakt igenom grymt ställe! Flera av rätterna kvalar in på topplistan av bästa asiatiska jag ätit i Stockholm någonsin. Gå hit! Tips: välj någon av deras avsmakningsmenyer!

Blev hitdragen utan vetskap första kvällen hemma i Sverige på nästan ett år och det får gärna bli en tradition. En grymt bra helhetsupplevelse med riktigt snygg inredning och direkt en skön atmosfär, tittar man bara in är det nog lätt att mis... Visa hela »

Sida 1 av 2

Så tycker pressen

21 av 25 · Dagens Industri · 2015-10-14

“'Brutalmysigt' är ett ord som passar Farang, krogen för dig som älskar de sydostasiatiska matkulturerna.”

5 av 6 · SvD Mat & Vin · 2013-04-26

“Ett ställe att återvända till. Kanske till och med i ett större sällskap eftersom både upplägget och lokalen inbjuder till det.”

6 av 6 · Nöjesguiden · 2013-03-28

“Efter en aptitretare i form av en utsökt grönmussla börjar rätterna så sakteliga att ställas inför skranket. Och det går verkligen inte att hitta något fel, hur mycket vi än försöker.”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2013-03-08

“När KK:s kommissionärer ligger i sina sängar nätterna efter våra Farangbesök är det den speciella stämningen i både lokal och mat som vi minns bäst. Det lugna mötet mellan asiatisk mystik och nordisk stramhet i det milda ljuset under lamporna, den dova akustiken och den svartklädda personalen som träder fram ur skuggorna.”