Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Farang

4,2 • 35 recensioner
Farang

Glöm thailändsk snabbmat och typisk turistkänsla. I en gammal industrilokal på Tulegatan bjuder finska Farang på en modern smakresa till Sydostasien med ambitioner långt utöver det vanliga. Här väntar lyxiga smakfusioner och cocktails i sober miljö där de innovativa rätterna gärna delas.

Det är knappast varje dag som Stockholm stöter på ett sydostasiatiskt koncept likt Helsingfors-grundade Farang. På filialen i Vasastan presenteras moderna smakfusioner i en sober och rymlig industrilokal på 700 kvadrat där även cocktailbar får plats. Med erfarenhet av fine dining från lyxkrogar som Fat Duck i England och Per Se i New York bjuder grundarna på en kreativ smakresa till Thailand, Vietnam, Malaysia och Indonesien på samma gång. Missa inte heller stans kanske bästa Singapore Sling, eller en "Bloody Farang", och AW-häng efter 16.

I fokus för matlagningen står autentiska smaker som skvallrar om erfarenhet från sydostasiatisk matkultur. Ekologiska och närproducerade råvaror är vanliga i köket, och Asien-älskaren kan vänta sig en stor dos örter och grönsaker. Här får såväl vegetarianen som köttätaren och allergikern sitt med många laktos- och glutenfria rätter. Bordet fylls av flera olika aromatiska maträtter som är tänkta att delas. Välj någon av avsmakningsmenyerna eller sätt ihop en egen meny med snacks och större rätter för hela bordet. Här ryms bland annat snacks som krispiga chicken wings "five spice" och rätter som krispig gris med palmsockerkaramell.

Avsluta smakresan med något sött, som "'Noc Nha Dong Duong": sandkaka med myntaglass. Du lämnar garanterat restaurangen en sydostasiatisk erfarenhet rikare, oavsett om du kommer för lunch eller middag.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
5 nov 2018

Lyxigt avslappnat ställe. Lokalen är enorm, mörk, svart överallt med spotlight vid bordet precis ovanför maträtten (gotta getz those instapics). Industriell stil och stället ser mystiskt, coolt och snyggt ut.

Det är inte romanistiskt eller mysigt. H... Visa hela »

6 apr 2018

Igår var vi återigen på Farang, en av mina favoriter. Spelar nästan ingen roll vilka rätter man beställer, alla är utmärkta. Det är asiatiska smaker, med sting men inte för starka. Mina 2 favoriter är absolut den knapriga grisen och the cryin... Visa hela »

9 nov 2018

Otroligt härligt ställe. Ett av mina favoriter. Varje gång jag är här så är det underbart gott.

Löven som man beställer in som snacks är alla helt magiska, spelar ingen roll vilken du beställer, alla är grymma. Krispiga grisen t... Visa hela »

19 feb 2016 · Uppdaterad

Edit feb -18: Har ätit här många ggr nu och det är världsklass.

Nu har jag äntligen ätit middag på Farang! Kan inte säga annat än succé. Delade på 4 olika rätter (varav en var så god så vi fick ta en till), pl... Visa hela »

10 feb 2019

Gå hit och fira något fint, en födelsedag, en onsdag eller vad du nu känner för. Ja, priset på menyn är lite saftig, men faktum är att du får in alldeles underbara små munsbitar, nästan så många att en eller två färre... Visa hela »

4 feb 2019

Lyxig inredning och fantastisk personal som syr en rätt som nybörjare, gällande både mängd och för att få uppleva så pass mycket smak som möjligt. För en korianderälskare måste detta vara himmelriket men det går att undvika den ti... Visa hela »

3 dec 2017

Jag får en känsla av New York när jag kliver in på Farang. Varmt välkomnande och häftig lokal. Vi tog provsmakningmenyn vilket jag kan rekommendera. Bra tempo mellan rätterna och påläst personal som var duktiga på att rekommendera dryck, dock lit... Visa hela »

Listad i: Mina favoriter
23 mar 2019

Otroligt god mat. Är själv ingen entusiast av thai/vietnamesisk mat, men tyckte att det här höll en hög klass. Lokalen är väl designad, men ljudnivån är dessvärre hög, väldigt hög. Vi fick anstränga oss en del, eftersom att vi va... Visa hela »

5 okt 2018 · Uppdaterad

Underbara smaker och spännande menyer - en upptäcktsresa för smaklökarna och mätta blev vi. Gillar hur man lyckats skapa en mysig atmosfär trots att lokalen är relativt stor.

25 apr 2017

Farang är riktigt bra och levererar alltid i samtliga avseenden.

4 mar 2019

Tog den ena avsmakningsmenyn med spädgris och soft Shell crab, vilka båda rätter var fantastiska! Den första rätten, regnbågslaxen i ett blad, var även den 5/5. Dock sänktes betyg lite pga. för stora rätter, de sista rätterna på menyn ku... Visa hela »

22 dec 2014 · Uppdaterad

Enligt min mening så skulle jag säga att Farang är en av stockholms bästa restauranger pga av den fantastiska sydostasiatiska maten som verkligen sticker ut från stans restaurangutbud. Rekommenderar vid ett första besök äta någon utav dom 3 olika "... Visa hela »

Listad i: Cocktailbarer
5 mar 2016 · Uppdaterad

Nu har jag äntligen även testat restaurangdelen på Farang. Både service och mat får en femma.

Listad i: Bra barer, Favoriter
19 maj 2015 · Uppdaterad

Maten är otroligt god (framförallt den krispiga grisen) och stämningen i lokalen är mörk och härlig. Ibland går det lite väl fort mellan rätterna dock. Man hinner inte andas länge innan nästa rätt kommer in. Avslutningsvis vill jag uppmä... Visa hela »

21 dec 2018

Fin lokal och mycket goda mat med underbara nya smak.

2 sep 2015

Första gången jag åt på Farang blev jag helt mindblown maten var helt fantastisk, något utöver det vanliga som man hittar i Stockholm. Riktigt snygg inredning, trevlig personal, det checkade verkligen alla boxar. Gång nummer två, inte alls imponerad tyvä... Visa hela »

29 apr 2016

Gissar att jag nu svär i kyrkan men jag håller inte med om hur bra detta ställe är (många lyfter Farang till skyarna). Kanske har jag haft för höga förväntningar?Missförstå mig inte, maten är bra och det är schyst att de har ambitio... Visa hela »

15 mar 2017

Wow! Stor lokal = hög ljudnivå och hög puls. Men gillar man det och fokuserar på maten blir det en mäktig upplevelse! Rekommenderar "krispig Skrei tampura", riktigt sjuk!

14 maj 2016

Jag beklagar om jag måste anmäla avvikande uppfattning om detta inneställe, men jag har inte i mitt långa liv någonsin upplevt en sådan diskrepans mellan kvalitet och pris. Vi voro ett sällskap på 10 personer, som skulle fira min sons 30-årsdag och... Visa hela »

3 jan 2016

Bara provat baren, riktigt bra stämning och drinkar

Sida 1 av 2

Så tycker pressen

21 av 25 · Dagens Industri · 2015-10-14

“'Brutalmysigt' är ett ord som passar Farang, krogen för dig som älskar de sydostasiatiska matkulturerna.”

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2013-04-26

“Ett ställe att återvända till. Kanske till och med i ett större sällskap eftersom både upplägget och lokalen inbjuder till det.”

6 av 6 · Nöjesguiden · 2013-03-28

“Efter en aptitretare i form av en utsökt grönmussla börjar rätterna så sakteliga att ställas inför skranket. Och det går verkligen inte att hitta något fel, hur mycket vi än försöker.”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2013-03-08

“När KK:s kommissionärer ligger i sina sängar nätterna efter våra Farangbesök är det den speciella stämningen i både lokal och mat som vi minns bäst. Det lugna mötet mellan asiatisk mystik och nordisk stramhet i det milda ljuset under lamporna, den dova akustiken och den svartklädda personalen som träder fram ur skuggorna.”