Södermalm får ny kvartersbistro: Café Cuvée

Nu öppnar Café Cuvée, en modern bistro i kvarteren kring Mariatorget. Förvänta dig ett gastronomiskt vardagsrum med den perfekta blandningen av människor, mat och vin, i alla fall om om krögarparet Tina Trigg och Markus Löfgren får bestämma.

Café Cuvée kan du njuta av klassiska och nya smaker, med influenser från hela världen. Extra fokus blir det på det svenska och franska köket. Vinlistan kommer ständigt att utvecklas med en geografisk blandning av viner från traditionella och moderna vinmakare, men alltid med hjärtat i Frankrike och områden som Champagne, Loire och Bourgogne.

– Vi vill öppna en restaurang som vi själva skulle vilja gå till, med god mat, god dryck, och framförallt en avslappnad och härlig stämning, berättar Marcus.

Bakom bistron står sommelieren Tina Trigg och kocken Markus Löfgren, båda närmast från Restaurangakademien. Markus jobbat där i 20 år som bland annat kökschef och verksamhetschef medan Tina har varit ansvarig för evenemang och försäljning. Länge har de båda drömt om att få öppna eget, och att det blev just en kvartersbistron var självklart för båda...

– Vi vill att alla ska känna sig välkomna, ung som gammal ska trivas och känna sig hemma i vårt gastronomiska vardagsrum, säger Tina.

Marcus kommer att dela rollen som kökschef tillsammans med Calle Berglöf med tidigare erfarenheter från Spritmuseum och Café Nizza.

– Vi kommer att servera snacks, en blandning av goda rätter i olika storlekar som vi kallar Cuvéerätter och en del större rätter som mättar. Menyn ska tilltala alla munnar och tillfällen; en date, ett kompisgäng, något snabbt innan en föreställning, söndagsmiddag med familjen eller ensam och hungrig, tillägger Markus.