Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Spritmuseum Restaurang

3,7
7 betyg
Redigera Spritmuseum Restaurang

Spritmuseum ute på Djurgården är inte bara känt som dryckernas museum, det är även omtyckt för sin prisbelönta restaurang. Här serveras säsongsbetonade rätter lagade på närodlade råvaror, men också svenska hantverksdrycker.

Sedan Spritmuseums restaurang öppnade 2014, har krogbesökare fått ännu en anledning att ta sig till Djurgården. I köket är det fokus på närodlade råvaror och på menyn hittar man säsongsbetonade rätter som serveras till middag, lunch och brunch. Även drinkarna blandas med samma moderna filosofi. Här råder skandinavisk minimalism och ett stort hållbarhetstänk. Kökscheferna Ronni Jensen och Sebastian Sterninger har länge jobbat under restaurangens förra köksmästare, Petter Nilson, som bland annat har drivit La Gazzetta i Paris.

Vardagar serveras lunch och på helger öppnar man upp för en innovativ trerättersbrunch med svenskfranska förtecken och brunchvänliga drycker, såsom champagnecocktails, kombucha, juice och vin. För den som vill lära sig mer om just drycker är det bara att kombinera besöket med en tur till museet. Sommartid stoltserar restaurangen med två uteserveringar, en på bryggan och en i bersån. Här kan man äta, fika och ta ett glas med utsikt över vattnet. Uteserveringarna öppnar igen våren 2021.

Utöver sina ordinarie öppettider är Spritmuseums restaurang även öppen för privata grupper och fester.

Se även Spritmuseum

Användarbilder på Spritmuseum Restaurang Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Spritmuseum Restaurang av Caroline L.
  • Bild från Spritmuseum Restaurang av Adam L.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
15 mar 2022

Spritmuseet ligger på Djurgården.
Utöver utställningar och bar finns här också en restaurang som serverar lunch, brunch och middag.
Får du rätt plats i matsalen, har du utsikt över vattnet. Jag gissar att utsikten är ännu bättr... Visa hela »

2 maj 2019

Okej restaurang stenkast från Vasamuseet och Gröna Lund. Uteservering på kajen på sommaren.

1 mar 2016

Spritmuseums restaurang har en väldigt nordisk och rustik känsla. Stora fönster vetter ut mot vattnet och det är luftigt mellan borden och hög takhöjd. Menyn består av tre förrätter, tre huvudrätter och tre efterrätter, som jag tror ändras... Visa hela »

7 sep 2019

Jag besökte stället en varm sommarmånad och tyckte att uteserveringen hade oslagbar location i stort sett PÅ vattnet. Underbar utsikt, enkelt, helt okej mat och spännande dryckesmeny (även om valde en gin drink från pop-up baren som var på plats dagen vi v... Visa hela »

13 apr 2019

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Fräsch enkel mat, och massa goda snapps!

23 mar 2018

Ett unikt museum, som erbjuder en insikt i en unik svensk historia. Mycket engagerande presenterat, därtill kombinerat med en fantastisk konsthall och som lite oväntad bonus, en av Sveriges bästa restauranger. Väl värt flera, regelbundna besök.

19 mar 2018

Grym mat, överraskande och intressanta kombinationer!

Så tycker pressen

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2017-03-23

“Lite avsides men väl värd en omväg. Museikrogen ute på Djurgården blir sakta men säkert allt bättre och sällar sig nu till det absoluta toppskiktet bland restauranger i Stockholm.”

5 av 5 · DN Krogkommissionen · 2015-09-18

“Mat, dryck, service, miljö – allt sitter när Krogkommissionen beger sig ut till Djur­gården för en riktig helkvällsupplevelse.”