Söders nya bistro satsar hela dagen

Nu slår Bistroteket upp dörrarna i närheten av krogtäta Nytorget. Vi har pratat med ägaren Makis Batsoulis om vad den franska bistron har att erbjuda.

Hej Makis, vad kan man förvänta sig av Bistroteket?
- Bistroteket är en opretentiös bistro dit man kan komma från morgon till kväll. Vi satsar mycket på att vara tillgängliga för alla. À la carte-frukost på vardagarna, brunch på helgerna, lunch, middag och alltid trevligt barhäng.

Vem vänder ni er till?
- Alla är välkomna! Vi satsar inte uttalat på en speciell målgrupp. Men inredningen och stämningen i lokalen kommer nog att dra till sig folk i 30 till 40-årsåldern.

Ni har totalrenoverat lokalen. Hur har ni tänkt kring inredningen?
- Lokalen har blivit fantastisk snygg. Det är mycket mörkt trä och marmor som ihop med udda porslin och vänlig service kommer att skapa en ombonad och varm stämning där alla ska känna sig välkomna.

Blir det några speciella rätter att testa på menyn?
- Absolut! Vår Steak Tartare som serveras med talgmajonnäs och svamp rekommenderar jag alla att äta. Även den inkokta rabarbern som kommer med en sorbet gjord på ängssyra, matcha-te och harsyra är något vi är lite extra stolta över. Maten kan beskrivas som modern bistromat. Fokus ligger på att det ska vara riktigt gott och prisvärt.