Tak bjuder in till japansk brunch

Varje lördag erbjuder restaurangen Tak en så kallad "Temaki Bonanza", en brunch som närmast kan liknas vid japansk tacobrunch. Från och med lördagen den 20 oktober utökas brunchen och man satsar även på passande dryck.

I det japanska hemmet är Temaki precis som den hederliga svenska "tacofredagen", men istället för tacos samlas hela familjen vid matbordet för att göra varsin sushistrut av rispapper. Tillbehören består av kött, fisk, svamp och grönsaker. Detta är alltså precis vad gästerna på Tak får uppleva under en Temaki Bonanza-brunch på lördagar, och nu väljer man att satsa ännu mer på detta. Från och med den 20 oktober serveras även à la carte-rätterna chiraschisushi, kycklingramen och donburri samt flera sorter av japansk Bloody Mary.

– När jag själv gör sushi hemma är det alltid i form av Temaki, säger Frida Ronge som är kulinarisk ledare på Tak. Att göra egna strutar från mängder av tillbehör är ett kul och socialt sätt att äta. Men för dem som inte själva vill göra egna sushistrutar utökas nu Taks brunch med klassiska japanska rätter.

I Tekmaki Bonanza ingår laxsashimi, yuzukoshokorv, fläskkarré, enokisvamp, friterad svål, forellrom, japansk omelett, marinerade ägg och kålrotsgari, sallad, soja- och sesammajonnäs samt nori och ris. Detta kostar 265 kronor per person. À la carte-rätterna kostar mellan 215 kronor och 265 kronor, och på samma meny hittar du även desserter som till exempel pannkakor, créme brûlée eller misoglass med puffat ris.

Taks brunch serveras från klockan 12 på lördagar.