Taket öppnar på Kulturhuset – Teaterbaren flyttar upp

Högst upp i Kulturhuset, med det pulserande storstadslivet nedanför, hittar man Taket – ett grönt och skönt takhäng. Hit upp flyttar även Teaterbaren och med start den 1 juni serveras en sommarinfluerad och hållbar meny från lunch och till kväll.

– På Taket kan du slå dig ner och njuta en stund av sol och växtlighet, fika, luncha, ta något gott att dricka och kanske hänga kvar på middag. Vi har tagit fram en riktigt härlig och solig meny som passar oberoende av tid på dagen. Här kan du testa allt från vår take på smörgåstårta och inkokt lax till bowls, sallader, wraps och grillade mackor. Allt med sommarens smaker och råvaror berättar Magnus Åkerström, köksmästare på Teaterbaren.

Ett par gånger i veckan är det konsert på Taket och till dessa tillfällen har Teaterbaren skapat en snacksmeny med tillhörande somrigt dryckesutbud. Hantverksöl och utvalda roséviner samt ett urval av alkoholfria alternativ. Matkultur samsas med en mängd andra kulturyttringar på Kulturhusets tak denna sommar.

– Vi har längtat efter sommar, sol och att få ta Teaterbarens gastronomi till Kulturhusets tak. Äntligen flyttar vi upp och ut, säger delägare Maria Stridh.