Takrestaurangen Spesso ger Stockholm det lilla extra

Den 25 november öppnade takrestaurangen Spesso på 16:e våningen på Malmskillnadsgatan, precis intill den ikoniska NK-klockan. Till lokalen hör en terrass där man kan njuta av en 360-graders panormavy över Stockholm.

Stjärnskottet och Spessos kökschef Desirée Jaks kommer senast från enstjärniga Agrikultur. Nu är hon kulinariskt ansvarig för denna moderna italienare i city.

– Vi kallar det för en Milanoitalienare. För mig handlar det om att lekfullt ta det italienska köket in i vår tid. På klassiskt manér fokuserar vi på råvara efter säsong, samtidigt låter vi det gröna ta stor plats på tallriken, naturligtvis med grunden i italienska smaker. Med Spesso tillför vi en ny plats och ett italienskt kök som tidigare inte funnits i Stockholm. Våra ambitioner är höga, säger Desirée Jaks i ett pressmeddelande.


Pressbild

Spesso betyder 'ofta' på italienska, och ambitionen är just att skapa en plats som man vill återkomma till. Beroende på skiftningar i årstider, och därmed skiftningar i menyn, kan varje besök bli en ny upplevelse. Vinlistan har givetvis fokus på italienska viner, medan man i baren hyllar italiensk hantverkssprit.


Pressbild

Restaurangen, som nås via ingången till galleriet CFHILL, rymmer 80 sittplatser samt 30 platser i baren.