Den 60-talsinspirerade cocktailbaren Tap Room på Kungsholmen var först i stan med cocktails på kran. Nu kan man kombinera drinkarna med bland annat kantarelltoast och fried chicken. Helt i säsong.
Ursprungligen bestod menyn på Tap Room av smårätter som matchade drycken. Nu satsar man istället på större rätter som även går hand i hand med menyn inne i systerkrogen Kitchen & Table (vägg i vägg). Rätterna är säsongsanpassade; under hösten serveras inte helt oväntat en matig levain-toast med ostronskivling och kantareller. Men också krispiga kycklinglår med inspiration från Marcus Samuelssons restaurang Red Rooster i Harlem, eller varför inte krispig hoisintofu med maltsirapsbakad schalottenlök.
"Zero Waste"
Drinklistan stoltserar bland annat med hållbara "zero waste"-drinkar, smaksatta med exempelvis fruktkött från restaurangens färskpressade juicer. Konceptet, som är ett led i Clarions hållbarhetsarbete, går ut på att ta tillvara på överblivna råvaror som annars hade slängts i onödan.
Håll även utkik efter livespelningar och andra nöjen som tar plats på Tap Room under hösten.