Tap Room släpper säsongsbetonad barmeny

Tap Room släpper säsongsbetonad barmeny

Johanna Lagerkranser, Skribent SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Skribent SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Den 60-talsinspirerade cocktailbaren Tap Room på Kungsholmen var först i stan med cocktails på kran. Nu kan man kombinera drinkarna med bland annat kantarelltoast och fried chicken. Helt i säsong.

Ursprungligen bestod menyn på Tap Room av smårätter som matchade drycken. Nu satsar man istället på större rätter som även går hand i hand med menyn inne i systerkrogen Kitchen & Table (vägg i vägg). Rätterna är säsongsanpassade; under hösten serveras inte helt oväntat en matig levain-toast med ostronskivling och kantareller. Men också krispiga kycklinglår med inspiration från Marcus Samuelssons restaurang Red Rooster i Harlem, eller varför inte krispig hoisintofu med maltsirapsbakad schalottenlök.

"Zero Waste"
Drinklistan stoltserar bland annat med hållbara "zero waste"-drinkar, smaksatta med exempelvis fruktkött från restaurangens färskpressade juicer. Konceptet, som är ett led i Clarions hållbarhetsarbete, går ut på att ta tillvara på överblivna råvaror som annars hade slängts i onödan.

Håll även utkik efter livespelningar och andra nöjen som tar plats på Tap Room under hösten.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.