Taverna Brillo satsar på sommarens häng

Pizza, glass och svalkande drycker. I sommar satsar italienska brasseriet Taverna Brillo på extra mycket innerstadshäng. Bland annat blir det trerättersmenyer, drinkveckor och picknickpaket att ta med sig ut i det gröna.

Brillo är känt för sina italienska smaker ett stenkast från Stureplan, och i sommar händer det grejer i hela krogen. Från tisdagar till lördagar kan man äta lunch på uteserveringen och kvällstid öppnas matsalen upp med bokningsbara platser. I fokus står Brillos trerättersmenyer, som serveras till både lunch och middag och består av tre gästfavoriter till ett schysst pris.

– Vi kommer framförallt att fokusera på våra trerättersmenyer, men som alltid har vi även stora menyer med italienska råvaror, pasta, pizza och glass, berättar Maria Carboni, restaurangchef på Taverna Brillo.

Under sommaren står uteserveringen öppen med italienska smaker.

Bortsett från matsalen är tre barer öppna kvällstid under sommaren. En svalkande sommarsatsning är drinkveckorna, som drar igång vecka 25 och bjuder på ett löpande drinkschema med veckans drink. En höjdpunkt för sommaren är även en speciell espressodrink, tipsar Maria.

– Drinkveckorna kommer att bjuda på sommardrinkar där de flesta är läskande och fruktiga, men vi sitter även på italienska drinkar utöver det och kommer bland annat att servera aperol spritz och en espressomartini i slushmaskin.


Tre drinkar som serveras i sommar: Bello Rosso (vecka 29) med smak av lingon och bergamott, Blue Hawaii (vecka 27) med en kombination av kokos och ananas samt Peacha Bella (vecka 31) med persika i fokus.

Från glass till picknickpaket
Den populära glassbaren står öppen även den och serverar inte bara Brillos italienska glass, utan även pizza al taglio.

– Det är en pizza som vi bakar av i en form i ugnen, en klassisk italiensk snabblunch som man kan ta med sig till parken eller springa förbi och ta en slice av på eftermiddagen, berättar Maria.

Fram till mitten av augusti erbjuder glassbaren dessutom ett färdigt picknickpaket att köpa med sig för den som vill ha en parkupplevelse. Då kan man även låna med sig en filt och promenera över till Humlegården några meter bort.

I glassbaren serveras även pizza al taglio och färdiga picknickpaket.

20% på maten
För den som ska ut och äta middag kan det vara ett extra bra tillfälle under juli månad. Då erbjuder nämligen Taverna Brillo 20% på maten inne i matsalen. Bokningar görs här.