Efter att Teatergrillens köksmästare funnit tidigare menyer från Tore Wretmans event ”Nio sjötungor – nio dagar” fattades snabbt beslutet att återuppliva den gamla traditionen. Under nio dagar i april hyllar man arvet från restaurangens grundare med en rätt som baseras på sjötunga per dag.
”Nio sjötungor – nio dagar” har kommit och gått genom åren, varav det senaste tillfället ägde rum 2011. Utvalda kvällar i april är det dags igen, med olika tillagningsmetoder och tillbehör för varje tillfälle.
– Att förvalta Tore Wretmans arv är vår skyldighet och något vi gör varje dag på Teatergrillen. Vi hedrar honom och ”det nya franska köket” genom vårt värdskap, matsalsarbete, service och underbara råvaror. Just sjötunga var en av Wretmans favoritråvaror, han brukade kalla den för ”fiskarnas fisk”. Vi vill därför skapa nio unika rätter som verkligen gör sjötungan rättvisa, säger Anders Rehdin, matsalschef på Teatergrillen, i ett pressmeddelande.
”Nio sjötungor – nio dagar” pågår den 9–11,16–18 och 23–25 april. Antalet sjötungor som serveras är begränsat, och gäster rekommenderas att boka bord i förväg.