Tennstopet stänger och öppnar bakficka

Den klassiska restaurangen Tennstopet stänger igen innan jul för att till våren återigen öppna i april, men då med tillökning i form av bakfickan Tennstopet Grill.

Tennstopet är en klassisk restaurang med en historia som går tillbaka nästan 150 år och har under åren blivit ett populärt tillhåll för många. Nu är det dags för restaurangen att rustas upp. Innan julafton kommer restaurangen stänga igen för renovering för att sedan öppna igen i april nästa år, då tillsammans med nya bakfickan Tennstopet Grill i en intilliggande lokal.

– 60 procent eller eventuellt mer av menyn kommer att finnas på Grill också, där det även ska serveras rätter som är specifika för den delen av Tennstopet. Det kan vara en helgrillad piggvar eller en hel bit sjötunga, grillade skaldjur och kött, så klart, ostron Rockefeller, gratinerade havskräftor och så vidare, säger krögaren Christian Olsson till Dagens industri.

Även den gamla restaurangdelen kommer rustas upp i form av ett nytt kök och nya toaletter, samt uppfräschningar i matsalen.