Pressbild Pressbild

The Italian Cousins tar Italien till Kungsholmen

Utvalda rätter från Italiens gastronomiska region Emilia-Romagna står på menyn när duon bakom The Italian Cousins, Davide Disisto och Enrico Artoni, öppnar sin fjärde restaurang. Denna gång i Västermalmsgallerian på Kungsholmen.

100 procent italiensk atmosfär utlovas när The Italian Cousins utökar från tre till fyra restauranger. Det senaste tillskottet öppnar i Västermalmsgallerian på Kungsholmen den 7 december. Restaurangen är inredd med rustika möbler som hämtats från italienska lantgårdar och har plats för runt 60 sittande gäster. I hjärtat av lokalen finns en lång bar där det serveras naturviner och hantverksöl, liksom aperol, vermouth och negroni. Varje eftermiddag inleds med aperitivo och vissa kvällar bjuder man in lokala italienska dj:s.

– Vi har skapat det ställe vi själva saknar som mest från Italien. En blandning mellan en bar och en restaurang där du kan börja dagen med frukost och avsluta med drinkar och däremellan äta okomplicerade rätter gjorda på fantastiska råvaror, i en 100 procent italiensk atmosfär, säger Davide Disisto.

Restaurangen har öppet från tidig morgon till sen kväll och serverar frukost, lunch, aperitivo, afterwork och middag med bordsservering. I den nya restaurangen kommer fokus att ligga på mat från kusinernas hemregion Emilia-Romagna i norra Italien. Området är känt för sina fina råvaror och har inspirerat till en klassiskt italiensk meny med pizza al taglio, tortelli och cappelletti, men också charkuterier och desserter. Råvarorna hämtar de från småskaliga producenter i Italien och Sverige.

Samtidigt släpps även nyheten att The Italian Cousins öppnar en flagship-restaurang vid Sergels torg i början av 2023.