The Jets sätter swing på Kung Carls jazzklubb

I höst blir det cabaret-inspirerade kvällar med sång och dans i stan, när The Jets hämtar 20-, 30- och 40-talets glada swing i modern tappning till Kung Carl jazzklubb.

På det franskinspirerade hotellet Kung Carl vid Stureplan är man inte rädda för glitter och flärd. Och mer av den saken ska det bli i höst. Elin Tossavainen har handplockat artisterna till The Jets, som i skrivande stund består av nio kvinnor som roterar i trion.

– När vi nu fick den här fantastiska hösten framför oss på Kung Carl så ville jag jobba med kvinnor som enligt mig är några av de bästa i branschen. Nivån är otroligt hög oavsett vilken konstellation som står på scenen just den kvällen, säger Elin.

Med på showerna är dj Hanna J, som värmer upp publiken innan showen och backar tjejerna på scenen. Foto: Alice Hjaelm

Med sina shower vill de ta med publiken till tiden då storband och swingjazz tog alla med storm, men med hits som du har på din moderna spotifylista. Låtar från artister som Bruno Mars, Britney Spears och Timbuktu utgör repertoaren, men som om de vore framförda av The Andrews Sisters, Ella Fitzgerald eller Benny Goodman.

Närmar sig premiär

Den 1 september är det dags för premiären, och man fortsätter sedan fredagar fram till slutet av november.

– Jazzklubben är mysig, intim och perfekt för en kväll med oss då den låter oss komma nära vår publik och vi kan få en sån där härlig ”det glada 20-talet”-stämning, säger Elin.

Daniel Boudal, PR- och nöjeschef på Kung Carl, instämmer:

– Det här är seriöst något av det bästa jag hört. Tjejerna tar moderna hits och stöper om dem i ett storslaget sound från 20-, 30- och 40-talet, och tillsammans med deras helt fantastiska röster så blir det magi. The Jets passar dessutom perfekt in i vårt koncept på Kung Carl, där vi i våra barer och restaurang gärna mixar det bästa från nutid och dåtid, säger Daniel.

Vill man boka bord och äta middag under showen är det också möjligt.

Kung Carls PR- och nöjeschef Daniel Boudal ser fram emot showerna i höst. Foto: Pressbild