Toscanskt stjärnglans på Teatergrillen

I mellersta Italien ligger regionen Toscana - känt för sitt kök, sina viner, sitt vackra landskap och som är fyllt av kulturhistoriskt värde, med till exempel städer som Florens och Pisa. Toscana har alltid lyckats frambringa kreativa själar, speciellt under renässansen då grabbar som Michelangelo och Leonardo da Vinci härjade här.

I modern tid har det fortsatt på samma väg. En legendar inom matvärlden är slaktaren Dario Cecchini som driver slakteri och restaurang, båda världsberömda. Detta proffs kommer från Chianti, som för övrigt är ett av Toscanas kända vindistrikt, och har nu bestämt sig för att gästa Teatergrillen.
- Vi är oerhört stolta över att ha Dario på besök. Han är ett fullblodsproffs som med sin passion och kunnighet blivit något av en legend, inte bara i Italien utan världen, säger Peder Lindh, restaurangchef på Teatergrillen.

I den tillfälliga menyn hittas bland annat bruschetta, sushi, tagliatelle, fläsklägg, rostbiff och en tårta bakad med olivolja.
Olivoljan, som är från årets skörd i Toscana, kommer du att hitta i det mesta. De flesta av rätternas namn avslöjar kopplingen till främst Chianti, men också till övriga delar av Toscana-regionen.