Traditionsenligt påskfirande på Tennstopet

Traditionsenligt påskfirande på Tennstopet

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Under påsklovet, den 29 mars - 8 april, dukar Tennstopet upp för påskbord och välkomnar familjens alla generationer i samtalsvänlig miljö. Lagom till högtiden bjuds det på allt från lamm i dill till SOS. 

Påskmenyn serveras dag som kväll under hela veckan och består bland annat av rökt lammfiol, lerpottasill, örtbakad lammstek och blodapelsinsorbet. Traditionsenligt erbjuds även SOS som även kan kombineras med Tennstopets egen snaps, O.P. Andersson eller Skåne Akvavit om man känner för det.

- Påsken är en familjär högtid här hos oss på Tennstopet och perfekt för de som vill ha en enklare påsk där alla kan vara med och njuta vid matbordet. Vi serverar tradition med vår egen twist. Svenskt lamm, vår egeninlagda sill och hemkryddat brännvin uppskattas av våra gäster, säger Micke Schedin, köksmästare på Tennstopet.

Här är det dessutom inga problem att prata i lugn och ro - i februari utsågs nämligen Tennstopet till Sveriges Bästa Samtalsvänliga Restaurang av Matro.

- Mattor, ingen musik och inget slammer från köket. Och att personalen förstår att man rör sig i rummet utan att föra oväsen. Tennstopet är en bra representant. De har de kriterierna för att få den här utmärkelsen, säger Lars Bergh, ljudombudsman på Matro.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.