Tryffelveckor på Aubergine

Tryffelveckor på Aubergine

Det började som en liten dröm under en matresa i Toscana. Idag är de årliga tryffelveckorna på Aubergine en klassiker i Stockholms krogvärld. Under fyra veckor fyller krögaren Magnus Bentzer och kollegorna menyn med rätter som innehåller den dyrbara knölen.

Förutom att servera fantastisk mat, är målet med veckorna att förbättra gästernas kunskap om tryffel. Intresset för den underjordiska guldklimpen har stadigt ökat på senare år, inte minst i och med den gotländska tryffeln, och detta är något som restaurangen gärna vill ta fasta på.


Bilder från tidigare tryffelveckor.

På plats under veckorna finns tryffelexperter och vinkännare som berättar mer om den vita tryffeln från Italien och Kroatien, och om den lite mer nyupptäckta svarta tryffeln från Gotland. Själva menyn fylls med förrätter, varmrätter och även dessert på temat.

Mer information: Restaurant Aubergine

Foto: Aubergine

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.