Unik middagsupplevelse i 3D kommer till Stockholm

Efter succér i Dubai, London och Berlin gör världens minsta kock, Le Petit Chef, entré i Sverige och det på Hotel At Six. Det innovativa middagskonceptet Dinner Time Story gör sin fjärde lansering i världen; här bjuds man på nya upplevelser där gastronomi och teknik får mötas. Genom avancerad 3D-teknik och storytelling får gästerna följa med på en kulinarisk resa med smaker, ingredienser, ljud och ljus.

Dinner Time Story berättar historien om Le Petit Chef som beger sig ut i världen på en kulinarisk resa i fotspåren av Marco Polo. Genom teknik kallad skullmapping skapas en 3D-illusion, där den 58 millimeter långa kocken gör entré på middagsbordet. Sceneriet förändras med historiens olika kapitel och går bland annat från Marseille i Frankrike över havet till arabiska matmarknader och vidare till Himalayas bergstopp, resan skapar en känsla av en verklig upplevelse. Under den två timmar långa middagen serveras en sexrättersmeny tolkad av Dining Room på At Six i Stockholm.

- Vi gör en internationell resa med Dinner Time Story och världens minsta kock. Vi är otroligt glada att få lansera konceptet i Sverige som har en nyfiken marknad med stort matintresse. Vårt val att samarbeta med At Six kändes väldigt naturligt då de ligger i framkant med att definiera framtidens upplevelser, säger Nadine Beshir, grundare och VD/Show Producer på Dinner Time Story.

I varje stad gör restaurangen och dess kock sin egen tolkning av meny och scenuppbyggnad till berättelsen. I Stockholm väntar gastronomisk höjd utformat av Executive Chef Andreas Askling. Under resans gång kommer en sexrättersmeny att serveras, fylld av överraskningar för alla fem sinnen – intryck där gästernas syn, hörsel, känsel, lukt och smak får samverka.

- Jag talar för hela At Six när jag säger att vi är superstolta över att få vara arena för en sådan innovativ och nyskapande upplevelse som Le Petit Chef är. Jag är övertygad om att det här kommer locka fram skaparglädjen i köket och att vi kommer få se en meny som inte bara imponerar men också bjuder på lika innovativa smaker som tekniklösningar, säger Henrik Jakobsen, F&B Director på At Six.

Pop up-restaurangen Dinner Time Story slår upp dörrarna på At Six i februari och stannar i två månader. Sittningarna äger rum varje fredag och lördag från och med 9 februari 2018. Boka från och med 9 januari 2018!