Urban Deli bjuder hemlösa på julbord – i 33 dagar

Kavian Ferdowsi var själv tidigare hemlös och bodde på Stockholms gator i tre år. Sedan han 2011 lyckades få en egen lägenhet har han lagt all sin tid på att hjälpa andra behövande. I år fixar han, tillsammans med Urban Deli på Centralstationen, ett julbord åt hemlösa i hela 33 dagar, vilket Mitti var först att skriva om.

Känslan av att sitta med kurrande mage och frysa när resten av Stockholms invånare firade in julen är en känsla som Kavian minns allt för väl. Enligt honom är december den tuffaste månaden att vara hemlös, vilket han berättar för Mitti.

Inför årets julfirande vill han göra något för stadens hemlösa. Tack vare Marcus Åkerberg, som är restaurangchef på Urban Deli på Centralen, kan ett julbord i hela 33 dagar bli verklighet. Urban Deli kommer nämligen att låna ut sin lokal samt bekosta och laga all mat som kommer att gå åt.
– Vi avsätter en del av bistron och lagar maten i köket, samtidigt som vi erbjuder "vanliga" kunder att sitta i baren eller köpa med sig take away när vi serverar julbord, säger Marcus till Mitti.

Julbordet kommer att serveras varje dag från den 27 november mellan klockan 14.30-16.30. De hemlösa får plats till julbordet genom att besöka frukostutlämningen på Vasagatan, där biljetterna delas ut.