Det 31 mars blir det en heldag i gastronomins tecken på Münchenbryggeriet. Då samlas delar av toppskiktet inom Sveriges matbransch för att delta i spännande tävlingar och mingla över mat och dryck. Det är också här som den svenska uttagningen till Bocuse d'Or äger rum.
Det är Restaurangakademien och Svenska Sommelierföreningen som står bakom evenemanget, som främst är avsett för folk inom besöksnäringen, men även välkomnar allmänheten. Under dagen fylls Münchenbryggeriet med mat- och dryckesutställare, och därtill ska tre tävlingar avgöras: den svenska uttagningen till Bocuse d'Or, Bocuse d'Or Commis Award och Sommelier-SM.
I den nationella uttagningen till Bocuse d'Or 2025–2027 tävlar tre kandidater om att bli Sveriges officiella representant och därmed få chansen att utvecklas professionellt samt sätta svensk gastronomi på den internationella kartan. Commis Award är en tävling med syfte att att inspirera fler kvinnor att tävla i matlagning och därmed säkra framtida talanger för Sveriges Bocuse d'Or-satsning. I Sommelier-SM tävlar Sveriges bästa sommelierer, varav vinnaren samt tvåan kommer få representera Sverige i de Nordiska Mästerskapen senare i år där Sverige står som värdland.
Evenemanget pågår mellan klockan 9 och 18 den 31 mars och är öppet för både bransch och allmänhet, med fri entré.