Växthusfesten återvänder till Trädgården

För tredje året i rad bjuder nattklubben Trädgården in till Växthusfesten, denna gång i sittande tappning, som går av stapeln mellan den 28-29 augusti. Under helgen hyllar man närodlad mat och dryck tillsammans med andra likasinnade aktörer. Alla är inbjudna, erfarna som oerfarna, till en helg med naturvinet i centrum.

På fredagen kör man temat närodlat och naturvin, där det presenteras en meny baserad på nyskördade ingredienser och en fyllig vinlista med spännande naturviner på glas. Man bjuder även in till en grönsaks- och hantverksmarknad med en handfull småskaliga producenter, håller ett quiz om vin och vinälskare, Bella Sarris kurerar och öppnar JUS-bar och Brill & Co flyttar in i Ölland. Musiken står Arranging Things egna Leo Forssell och Lisa Milberg för.

På lördagen arrangeras Late Summer Natural Wine Seminar & Dinner tillsammans med Giovanni Segni från Italien, Maximilian Mellfors från Tyge & Sessil samt Jessica Mihai från Jordmånen. Det blir en heldag fylld med vin, föreläsningar, samtal, musik och mat. Mellan seminarierna kan man passa på att beställa något ätbart från Växthusets kockar, som lagar helt veganska rätter på gården. Alla seminarier är på engelska.

Man kan stanna hela dagen, eller komma och gå som man vill, men då det råder speciella omständigheter så är det endast bordsservering som gäller samt begränsade platser. Det går att förköpa biljetter här.