Vårens gästspel på Oxenstiernan: kocklandslaget och kockduo

Restaurang Oxenstiernan fortsätter med sina uppskattade gästspel i vår, med kocklandslaget och kockduon Louise Johansson och Rebecca Olsson.

Nu har turen kommit till Louise Johansson, Rebecca Olsson och det svenska kocklandslaget att inta köket och matsalen på Oxenstiernan.

Louise Johansson och Rebecca Olsson den 20–21 februari
Louise Johansson är ett namn många känner till från första säsongen av Sveriges mästerkock. Sedan dess har hon vunnit Kockarnas kamp och kammat hem en bronsmedalj i Årets kock. Nu har hon och Rebecca Olsson, tidigare kock på flera stjärnkrogar, öppnat matstudion Studio Pétale i Göteborg. Deras matfilosofi bygger på kvalitativa råvaror i säsong, hållbarhet och ett starkt estetiskt uttryck. Under deras två kvällar serveras en fast meny i fem serveringar.

Kocklandslaget den 27–28 februari
Det förra årets uppskattade gästspel av kocklandslaget får en repris. Årets lag serverar under två kvällar sin avsmakningsmeny med de rätter de tävlade med i Culinary Olympics 2024 i Stuttgart. I samband med middagen så visas även showfatet upp, som även i år är skapat av Oxenstiernans ägare och silversmeden Sebastian Schildt. Avsmakningsmenyn består av fem serveringar.