Varma vibbar när Häktet öppnar cocktailbaren

Häktet har blivit en av Söders mesta mötesplatser. Nu återlanseras dessutom den dolda cocktailbaren Vänster efter sommaren. Det blir somrigt tema med latinamerikanska vibbar och öppningshelg den 4-6 september, berättar barchefen Pierre Abassi.

Varje sommar går den "hemliga" cocktailbaren på Häktet i ide. Lagom till årets höstöppning vill de passa på att förlänga den soliga säsongen lite till.

- Vi har en liten fest med sydamerikansk atmosfär. Temat kallas "Sunny September" och kommer att fortsätta under hela september, berättar Pierre Abassi som håller i rodret i baren.

Bland annat blir det soft musik med dj:n Black Santa som spelar "sunny tunes" med reggae- och latinoinfluenser. Dryckerna går åt det latinamerikanska hållet i stil med tequila, pisco och colombianska ölsorter.

- Det blir väldigt somrigt. Alla är välkomna, intygar barchefen.

När september är över byts temat ut, och flera nyheter att vänta framöver.

- Vi byter drinkmeny varje månad och inför ett nytt tema som alltid kompletteras med passande musik. Vi vill fortsätta utveckla och förnya saker och ting, säger han.


Hur känns det inför hösten?

- Jag är verkligen exalterad över att en ny säsong sätter igång! Om allt går enligt plan så struntar vi i att gå i ide nästa sommar.

Eftersom cocktailbaren endast har 40 platser är hans tips att boka plats i förväg. Bokningsnumret är 0705344559 och bokningen kan skickas via sms.

Datum: Från den 4 sep

Tid: Tors kl 18-01, fre kl 18-03, lör kl 21-03

Mer information: Häktet