Vassa Eggen bjuder in till ”Quality Meat Week”

Vassa Eggen, köttrestaurangen med 20 år på nacken, kommer under den 22-26 januari att erbjuda sina gäster ett tillägg till den ordinarie menyn under temaveckan ”Quality Meat Week”. Kötträtterna kommer att fokusera på styckdetaljen entrecote och de tre nya rätterna kommer att ha olika tillbehör och varierande serveringssätt.

– Det ska finnas en möjlighet att kunna njuta av riktigt bra kött oavsett vilken bit gästen väljer. Tillsammans med våra duktiga leverantörer har vi hittat tre olika men bra köttkvaliteter som vi vill låta våra gäster prova, alla till ett förmånligt pris, säger Vassa Eggens delägare Niklas Odin i ett pressmeddelande.

– Vi vill uppmärksamma att i en tid då vi ska minska vårt intag av kött är det extra viktigt att när man ska unna sig så ska det ju vara värt det. Bra kött, rätt uppfött och till ett pris som motsvarar kvaliteten, fortsätter han.

Vassa Eggens köksmästare, Linda Engberg, har satt ihop tillbehör som passar utmärkt till och restaurangens sommelier, Jon Oscarsson, presenterar ett urval av tre röda viner från olika distrikt. Vinerna kommer att serveras till ett förmånligt pris, i förhållande till kvaliteten.

Temaveckan kommer även att märkas av i baren och veckan kommer att avslutas med en fest där Eija Skarsgård och Zeke Tastas står bakom rodret. Det går redan nu att boka bord till ”Quality Meat Week” på Vassa Eggen.

På menyn hittar ni:

- Entrecote från Uruguay (uppfödd på gräs) draperad i anklever och lagd i talg en vecka: 285 kr
- Finsk entrecote (Freygaard) där den hängs specifikt för Vassa Eggen i fem veckor: 375 kr
- Entrecote från Australien, Rangers Valley – Wagyu/Angus entrecote 5+, en korsning mellan wagyu och angus, det bästa av två världar vilket resulterar i en riktigt lyxig bit kött: 465 kr