Vassa Eggen firar Mardi Gras med krokodilkorv

Vassa Eggen slår på stort under sportlovet och bjuder på Mardi Gras-dagar med allt som hör till. Veckan till ära serveras exempelvis comfort food som ska locka gästerna till att testa nya smakupplevelser från den amerikanska södern.
- Vår intention är att maten ska kännas så autentisk som möjligt, som om man vore i New Orleans själv, säger Linda Engberg, köksansvarig på Vassa Eggen.

New Orleans-festivalen Mardi Gras är känd för att bjuda på en färgstark fest fylld med mat och drinkar, och på Vassa Eggen snålas det inte heller med krutet. Den 27 februari till den 3 mars löper de linan ut med slushmaskin, Southern Comfort, festivalmasker och färgglada pärlhalsband som går hand i hand med musikvalen för veckan.

I fokus för firandet står givetvis den amerikanska menyn, som utlovar något så ovanligt som krokodil - serverad i två olika korvvarianter. Det blir även grodlår, short ribs med Southern Comfort-glaze och BBQ-bringa som tillretts i 24 timmar, samt friterad Snickers till dessert.

- Mardi Gras ligger oss på Vassa Eggen nära om hjärtat. Det är en spännande vecka att kreera i köket och likt tidigare år så tror vi att våra gäster uppskattar temat. Menyn bjuder på matupplevelser som inte finns på någon annan restaurang i Stockholm, säger Linda Engberg.

Under veckan breddas barutbudet med gästspelande cocktails direkt hämtade från New Orleans, såsom milkshake, klassiker och uppstickare. Lördagen den 3 mars väntar slutligen en stor fest som dessutom kommer att bjuda på överraskningar.

Mer information: Vassa Eggen Steakhouse