Vassa Eggen stänger – öppnar kiosk på uteserveringen

Till följd av corona har Stockholmskrogen Vassa Eggen beslutat att hålla stängt tills vidare. För tillfället kan man däremot besöka en nyöppnad pop-up-kiosk på uteserveringen.

Beslutet om att stänga tillfälligt är taget av respekt för myndigheternas rekommendationer kring umgänge, för att hindra spridningen av covid-19. Men det handlar även om att krogen ska kunna överleva efter att spridningen lagt sig.

– Det är med stor sorg vi tillfälligt tvingas stänga Vassa Eggen som vi drivit i 20 år. Vi prioriterar nu att hitta lösningar för vår fantastiska personal och arbetar samtidigt med att möjliggöra för en nypremiär av Vassa Eggen senare i år, säger Christian Olsson och Kristofer Sandström, Vassa Eggens ägare, i ett pressmeddelande.

Så sent som i höstas firade Vassa Eggen sitt 20-årsjubileum. Nu är siktet inställt på minst 20 år till.

– Vi har inga planer på att stänga Vassa Eggen för all framtid. Tvärtom. Åtgärderna vi nu vidtar är för att säkra vår fortsatta existens och för att så snart som möjligt kunna öppna upp för alla våra gäster igen, fortsätter Christian Olsson.

Än så länge går det dock att besöka den nya pop-up-kiosken på uteserveringen, som har öppet mellan klockan 11.30-17 varje dag. Här serveras ett par rätter från Vassa Eggens meny, samt sushi från systerkrogen Tako för take away. Även Tako, som ligger precis intill, har tillfälligt stängt.