Den 25 maj är det dags för den sjätte upplagan av mat- och dryckesfestivalen Växthusfesten, som fokuserar på mat och dryck i det hållbara segmentet.
Växthusfesten intar Trädgården i år igen, men till skillnad från tidigare år arrangeras den välbesökta mat- och dryckesfestivalen redan i maj. Under en hel lördag kan besökarna bekanta sig med biodynamiska viner, hantverksdryck, sprit, matkreatörer, honung, blomster samt aktörerna bakom hantverket, innan festivalen övergår i fest.
Temat för festivalen i år är Blommor och bin, och under den parollen bjuds gäster in för att hålla programpunkter och aktiviteter. Siri Barje och Jimmy Gou kommer att podda live, Boz Art håller en workshop om blomsterarrangemang, det blir honungstasting med Petras Bikupa, frukost med Emma Shields och Årets kock Ludwig Tjörnemo, och Rosendals Trädgård smäller upp en pop-up-butik. Till kvällen lagar Sébastien Boudet vickning.