Växthusfesten återvänder till Trädgården

I augusti återvänder för sjätte året i rad Växthusfesten till Trädgården i Skanstull. Denna mat- och vinfestival arrangeras fredagen den 27 augusti mellan klockan 12 och 20 – och alla är välkomna. I år står hantverksmässiga drycker i fokus, och framförallt det populära naturvinet.

Under en hel fredag kan du som uppskattar god mat och dryck njuta av just det tillsammans med massa andra människor på Trädgården. Ta del av smakupplevelser från olika producenter och ta tillfället att ställa frågor och njuta av härligt häng. I år är det alltså hantverk som står i fokus, och framförallt goda drycker – inte minst det omåttligt populära naturvinet.

– Att trycket för de småskaliga och hantverksmässiga produkterna är så hårt är facit för hur vi vill att klimatet för dryck och mat ska se ut, säger Niki Sjölund, initiativtagare tillsammans med Jon Birgne som annars driver restaurangen Växthuset.


Foto: Izabella Englund

Trädgården vill ta fasta på de senaste årens växande intresse för mat och dryck, vad vi stoppar i oss, hur det påverkar miljön och vår hälsa. På plats kommer det att erbjudas det bästa inom ärliga viner, hantverksöl, cider och pet-nat samt mat och snacks — allt i en vegetarisk linje. Under dagen kommer man även kunna ta del av en matmarknad där du hittar aktörer som Sébastien Boudet från Sébastien på söder, Malmö Chokladfabrik och Lykke Kaffegårdar.

Dessutom presenteras en rad spännande föreläsningar och workshops, bland annat med naturvinsprofilen och vinmakaren Rodrigo Martins, yxtillverkaren Julia Kalthoff, Kalthoff Axes och blomsterdesignern Mirja Bozarth, Boz Art. För musiken står Leo Forssell och Nadja Chatti.

Efter festivalen fortsätter efterfesten på samma plats fram till 03, med musik kurerad av Axel Boman och Alexander Junebla. Bella Sarris erbjuder naturviner i JUS-baren, och Klubb Givet spelar i Röda Rummet (Under Bron).